Over Weerstation Twello

Na een interesse voor het weer van ongeveer 10 jaar, heb ik begin 2010 een weerstation aangeschaft via internet bij de Weerspecialist in Zoetermeer. Mijn keus viel op een Davis Vantage Vue, daar dit station uitgebreide mogelijkheden heeft en tevens geschikt is om informatie door te geven aan een eventueel te realiseren website. Verder heb ik bij Van der Kraats reparatieservice in Twello een antennemast aangeschaft van 6 meter, zodat het hele station nu op een hoogte van 7 meter staat aan de zuidkant van Twello. Na een beetje experimenteren met het station heb ik hem nu precies goed staan, zoals het hoort om de gegevens goed door te kunnen geven.
Toen ik begin juni een mail kreeg van weerstation Epe, die mij aanbood om mij te helpen met het opzetten van een website. Dit aanbod kon ik natuurlijk niet afslaan, daar ik weinig tot geen ervaring had met dat soort zaken. De website draait nu bij Neostrada. Daarom ben ik ook zeer veel dank verschuldigd aan Wilco uit Epe !

Verder kan ik u vertellen dat Twello is gelegen in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, en ongeveer 15.000 inwoners telt. Verder heeft Twello een zeer rijk aanbod aan winkels, wat zich steeds verder uitbreid, en gratis parkeergelegenheid heeft door het hele dorp. Verder is er iedere vrijdagmiddag een gezellige markt op het marktplein met een veelzijdigheid aan kramen. Twello heeft diverse horecagelegenheden en een aantal zeer goede restaurants, kortom in Twello is voor elk wat wils te vinden!

Op sportgebied heeft Twello in bijna alle takken van sport voorzieningen, zowel voor de binnen als de buitensport. Er zijn mooie wandelroutes die u langs schitterende landhuizen voert in de omgeving van Twello, alsmede in het dorp zelf.

Elk eerste weekend van september is er het traditionele Klompenfeest, waar de mensen uit het hele land graag naar toe komen.

Twello is dus zeker een bezoekje waard, want het is een veelzijdig en levendig dorp waar u niet gauw op uitgekeke zult zijn, in het hart van de Stedendriehoek.
Tot slot hoop ik dat u veel plezier beleeft aan mijn website en eventueel een berichtje achterlaat over uw bevindingen en of ervaringen over Twello.

HET SPANNENDE AAN HET WEER IS DAT ER GEEN DAG HETZELFDE IS, DAT MAAKT HET WEER ZO INTERESSANT !!

Groeten en hopelijk tot ziens
ROELOF JANSEN

Foto's

( "Avondrood Centrum Twello" genomen op 21-07-2010 21:49 )

( "Regenboog" genomen op 22-07-2010 )

( "Extreme neerslag op RTL4" genomen op 26-08-2010 )

( "Extreme neerslag 26-08-2010; dagtotaal 107 mm" genomen op 26-08-2010 )

( "Montage verwarming voor regenmeter / windmeter" genomen op 03-12-2010)

( "Witte kerst 2010" genomen op 26-12-2010 )

( "Onweer Terwoldseweg in Twello" genomen op 28-06-2011
door Mark Driessen. Meer foto's van dit onweer..
)

( "Noodweer 26-08-2011 video)


De site van weerstation Twello is bedoeld voor algemeen informatieve doeleinden en mogen enkel als zodanig worden gebruikt. Neem geen enkele belangrijke beslissing uitsluitend
op basis van informatie die wordt vermeld via deze site. Gelieve, waar nodig, nader professioneel advies in te winnen dat aangepast is aan uw situatie. U bent dan ook zelf
verantwoordelijk voor genomen beslissingen op basis van informatie vermeld op deze site.